Els caps de setmana tenim més temps per experimentar a la cuina i tastar noves receptes. Et proposem un berenar o sopar deliciós que encantarà als més petits. A més, és tan fàcil de preparar que et podran ajudar en la seva elaboració, convertint-lo en una activitat divertida per als dies freds.
Com preparar uns deliciosos paninis
El panini té el seu origen a Itàlia i fa referència a un brioix petit o mini entrepà molt cruixent. La seva popularitat ha crescut tant que avui dia és un imprescindible a bars de tot el món. Encara que el panini es reconeix com un entrepà, la forma i els ingredients poden variar àmpliament.
A Espanya, un panini sol preparar-se amb una llesca de pa, generalment de baguette, que se serveix ben calenta i cruixent. Aquesta textura és el que realment defineix un bon panini, independentment dels ingredients que triem.
Recepta de panini de formatge, tonyina i pepperoni
Ingredients:
- 1 baguette
- Salsa de tomàquet
- Formatge gouda a rodanxes
- Tonyina en conserva
- Formatge ratllat per gratinar
Preparació:
- Talla la baguette a llesques. És recomanable fer servir aquest tipus de pa perquè és més estret i cruixent.
- Per garantir una textura perfecta, torra les llesques a la teva torradora digital abans de coure-les. Això redueix el temps de gratinat i evita que el panini es cremi al forn.
- Un cop torrat, retira la molla de la llesca i unta una capa de salsa de tomàquet.
- Col·loca un tall de formatge gouda, una capa de tonyina i empolvora amb orenga.
- Afegeix formatge ratllat per gratinar i repeteix el procés amb la resta dels paninis.
- Introdueix el panini a la teva fregidora d'aire durant 3 minuts a 200ºC. Com que el pa ja està torrat, només cal gratinar el formatge.
Treu de la fregidora i gaudeix d'uns paninis calentets i cruixents!