No sabem què deu tenir el cafè, però al voltant d'aquesta beguda mil·lenària gairebé sempre apareix una bona conversa. Com que no tots bevem el cafè de la mateixa manera, sempre va bé conèixer els tipus de cafè i saber com es fa cadascú.
16 cafès que potser no coneixies
Comencem des del tipus de cafè més conegut fins al menys típic!
- Capuccino: és el cafè italià per excel·lència i potser el més conegut de tots. Quantes vegades hem demanat un capuccino a una cafeteria! Però, sabríem preparar-ho? Aquí us donem les claus. Està compost amb cafè espresso i llet muntada al vapor per crear escuma. Les mides exactes són 125 ml. de llet i 25 ml de cafè espresso. Sobre la llet s'hi afegeix pols de canyella o de xocolata.
- Cafè tallat: aquest tipus de cafè es prepara en poc temps perquè és un dels més senzills de tots. Són 30 ml de cafè, al qual s'hi afegeix una mica de llet.
- Cafè sol: és l'equivalent a l'espresso italià, és a dir, uns 30 ml de cafè sol, sense llet.
- Cafè doble: si el cafè només es queda petit pel nostre gust, sempre en podrem demanar un de doble. És a dir, doble ració de cafè sol.
- Cafè amb llet: aquest tipus de cafè també és un dels clàssics. Només cal afegir la meitat de llet i la meitat de cafè en una tassa, més gran que la del tallat i similar a la del capuccino.
- Cafè vienès o moccia: aquest és perfecte per a aquells a qui els agradi la barreja de cafè i xocolata. Porta cafè, xocolata, llet, escuma i, per sobre, una altra vegada cafè ratllat.
- Irlandès: amb aquest nom ja podem imaginar que en aquest cafè no hi faltarà una de les begudes típiques d'Irlanda. Es compon de cafè, whisky i crema batuda.
- Americà: cafè llarg, rebaixat amb aigua.
- Cafè bombó: aquest sol ser el preferit dels més llaminers, perquè porta cafè i una bona quantitat de llet condensada. Donada la consistència d'aquesta llet, en afegir-la a la tassa no es barreja amb el cafè i la presentació és molt vistosa. Per això, se sol servir en got de vidre, perquè llueixin les capes de color.
- Cafè tacat: cafè exprés amb escuma de llet.
- Hawaià: un dels més exòtics, sinó és el que més. Porta cafè amb llet de coco. Ho has provat mai?
- Cafè amb mel: aquest també és un dels cafès més dolços, al costat del cafè bombó o el cafè vienès. Està compost per cafè sol, mel, canyella i llet al vapor.
- 'Afogato': perfecte per als mesos d'estiu, perquè, a més de despertar-te aquest cafè, també et refrescarà. Està compost per gelat i, a sobre, hi afegim 30 ml. de cafè, equivalent a un espresso.
- Cafè llàgrima: si no us agrada molt el cafè o no us convé, sempre podeu demanar un cafè llàgrima. Porta molt poquet cafè, menys que un espresso, i molta llet.
- Cafè 'carajillo': és també un dels cafès més populars i amb més tradició d'Espanya. Està compost per cafè sol i una mica de brandi.
- Cafè espresso: és la base de molts tipus de cafè. Per fer-ho, necessitareu 33 ml d'aigua i 8 grams de cafè.
Vols que el teu cafè es vegi amb 3 colors? Aquí t'ensenyem com fer-ho amb la teva cafetera Ufesa:
@ufesa_oficial Saps com preparar el clàssic cafè de 3 colors?☕ Et mostrem com! #Ufesa #cafe #cafetera #cafeconleche #cafe3colors #receta #asmr #asmrtiktoks #asmrfood ♬ so original - Ufesa
Aquests són alguns dels tipus de cafè més coneguts, però segur que trobes a faltar algun… Quin és el teu preferit? I amb quina cafetera ho fas? Ara hi ha molts models de cafeteres amb què podem gaudir d'un bon cafè al saló de casa nostra. Explica'ns-ho!