No sabem què deu tenir el cafè, però al voltant d'aquesta beguda mil·lenària gairebé sempre apareix una bona conversa. Com que no tots bevem el cafè de la mateixa manera , sempre va bé conèixer els tipus de cafè i saber com es fa cadascú.
16 cafès què potser no coneixies

Comencem des del tipus de cafè més conegut fins al menys típic!
- Capuccino: és el cafè italià per excel·lència i potser el més conegut de tots. Quantes vegades hem demanat un capuccino a una cafeteria! Però, sabríem preparar-ho? Aquí us donem les claus. Està compost amb cafè espresso i llet muntada al vapor per crear escuma. Les mides exactes són 125 ml. de llet i 25 ml de cafè espresso. Sobre la llet s'hi afegeix pols de canyella o de xocolata.
- Cafè tallat: aquest tipus de cafè es prepara en poc temps perquè és un dels més senzills de tots. Són 30 ml de cafè, al qual s'hi afegeix una mica de llet.
- Cafè sol: és l'equivalent a l'espresso italià, és a dir, uns 30 ml de cafè sol, sense llet.
- Cafè doble: si el cafè només es queda petit pel nostre gust, sempre en podrem demanar un de doble. És a dir, doble ració de cafè sol.
- Cafè amb llet: aquest tipus de cafè també és un dels clàssics. Només cal afegir la meitat de llet i la meitat de cafè en una tassa, més gran que la del tallat i similar a la del caputxí.
- Cafè vienès o moccia: aquest és perfecte per a aquells a qui els agradi la barreja de cafè i xocolata. Porta cafè, xocolata, llet, escuma i, per sobre, una altra vegada cafè ratllat.
- Irlandès: amb aquest nom ja podem imaginar que en aquest cafè no hi faltarà una de les begudes típiques d'Irlanda. Es compon de cafè, whiskey i crema batuda.
- Americà: cafè llarg, rebaixat amb aigua.
- Cafè bombó: aquest sol ser el preferit dels més llaminers, perquè porta cafè i una bona quantitat de llet condensada. Donada la consistència d'aquesta llet, en afegir-la a la tassa no es barreja amb el cafè i la presentació és molt vistosa. Per això, se sol servir en got de vidre, perquè llueixin les capes de color.
- Cafè tacat: cafè exprés amb escuma de llet.
- Hawaià: un dels més exòtics, si no és el que més. Porta cafè amb llet de coco. Ho has provat mai?
- Cafè amb mel: aquest també és un dels cafès més dolços, al costat del cafè bombó o el cafè vienès. Està compost per cafè sol, mel, canyella i llet al vapor.
- 'Afogato': perfecte per als mesos d'estiu, perquè, a més de despertar-te aquest cafè, també et refrescarà. Està compost per gelat i, a sobre, hi afegim 30 ml. de cafè, equivalent a un espresso.
- Cafè llàgrima: si no us agrada molt el cafè o no us convé, sempre podeu demanar un cafè llàgrima. Porta molt poquet cafè, menys que un espresso, i molta llet.
- Cafè 'carajillo': és també un dels cafès més populars i amb més tradició d'Espanya. Està compost per cafè sol i una mica de brandi.
- Cafè espresso: és la base de molts tipus de cafè. Per fer-ho, necessitareu 33 ml d'aigua i 8 grams de cafè.
Vols que el teu cafè es vegi amb 3 colors ? Aquí t'ensenyem com fer-ho amb la teva cafetera Ufesa :
@ufesa_oficial Saps com preparar el clàssic cafè de 3 colors?☕ Et mostrem com! #Ufesa #cafe #cafetera #cafeconleche #cafe3colors #receta #asmr #asmrtiktoks #asmrfood ♬ so original - Ufesa
Aquests són alguns dels tipus de cafè més coneguts, però segur que trobes a faltar algun… Quin és el teu preferit? i amb quina cafetera ho fas? Ara hi ha molts models de cafeteres amb què podem gaudir d'un bon cafè al saló de casa nostra. Explica'ns-ho!