La xocolata és un ingredient irresistible que està present en moltes de les nostres postres favorites. La seva història es remunta al descobriment d'Amèrica quan va començar a expandir-se per Europa i a formar part de la rebosteria. A Espanya, es va endolcir amb canya de sucre i es va aromatitzar amb canyella, convertint-se en un bàsic de la nostra gastronomia des del segle XIX.
A més de la seva història, la xocolata ha estat protagonista al cinema. Reconeixes alguna d'aquestes pel·lícules?
- Xocolata – Lasse Hallström
- Charlie i la fàbrica de xocolata – Tim Burton
- Maduixa i xocolata – Tomás Gutiérrez Alea i Juan Carlos Tabío
- Tonyina i xocolata – Pablo Carbonell
Però més enllà del cinema, la xocolata és l'ànima de moltes postres delicioses, i el brownie és un dels més clàssics i fàcils de preparar. T'animes a fer-ho a casa? Anem amb la recepta!
Prepara un brownie perfecte
Ingredients per a un brownie perfecte
- 130 g de mantega
- 130 g de xocolata negra (trossejat)
- 3 ous mitjans
- 125 g de sucre
- 40 g de farina de blat
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de cacau en pols
- 55 g de nous picades (opcional)
- Extracte de vainilla al gust
- Sucre glas i canyella per decorar
Pas a pas
- Fondre la xocolata al bany maria sense que bulli. Remena constantment per evitar que s'enganxi. Quan estigui fos, afegeix-hi la mantega i barreja-ho bé.
- Bat amb la teva batedora Ufesa els ous amb el sucre fins que la barreja espesseixi. Afegeix l'extracte de vainilla si t'agrada el toc aromàtic.
- Incorpora la xocolata fosa a la barreja d'ous i sucre, remenant suaument per integrar els ingredients.
- Tamisa la farina, el llevat i el cacau en pols i afegeix-lo a la barreja. Fes servir una batedora de rebosteria per aconseguir una textura homogènia sense esforç.
- Afegeix-hi les nous picades si vols un brownie amb extra de textura i sabor. Si preferiu una versió més suau, podeu ometre-les.
- Aboca la barreja en un motlle prèviament greixat i introdueix-lo a la teva fregidora d'aire uns 45 minuts a 180ºC.
- Serveix-lo temperat i tallat a quadradets. Acompanya'l amb una bola de gelat de vainilla i empolvora sucre glas per a un toc final irresistible.
A gaudir!
Amb aquest brownie, l'èxit està assegurat. A punt per sorprendre tothom amb aquest clàssic de la rebosteria? Explica'ns com t'ha sortit! 😍🍫